Изключително силна в личен и професионален план беше 2009 годината за певицата Валя. През месец февруари изпълнителката пусна на пазара самостоятелния сингъл „Приятели, който се отличи със силен текст и трогна много хора.

 

Последва ексклузивна фотосесия с холивудски фотограф с артистичното име Нико, който е снимал много знаменитости от световния бизнес, сред които и дивата Бионсе. Не закъснява и изненадата към почитателите на фолклора- певицата записа песните -  "Девойко, мъри хубава" и "Кога зашумят шумите” с нов модерен аранжимент. Песента „Девет бала” също намери място в репертоара на изпълнителката.

 

През месец април Валя разкри, че работи с изключително талантлив и популярен композитор на Балканите, откривателят на звездата Тоше Проески -  Григор Копров. Така се ражда първият по рода си у нас българо-македонски проект „Судбо моя”. Песента за кратно време достигна до сърцата на хората и показва Валя в една нова светлина.Част от снимките към видеото на песента бяха заснети в зала „Универсиална” в Скопие. Специално за клипа бе предоставен уникалният модел Мерцедес S класа 220, произведен през 1950 година само в четири броя.

 

През изминалата година Валя изненада всички и с нова провокативна визия – скъсена коса и нов светло рус цвят. Визията беше разработена от специален екип -  имиджмейкъри и коафьори. 

В разгара на лятото Валя взе участие в международния фестивал „Охрид Фест 2009”, където завоюва първа награда на публиката с песента „Още търся искрите”/„Въглен във вода”/. Малко преди фестивала, чаровната певица и приятелят ? Красимир си казаха заветното „да” в местната община. Сватбата беше замислена от Краси като изненада за певицата, а личното разрешение от вътрешния министър на Македония Гордана Янкуловска даде право те да сключат брак в Охрид. Специален гост на церемонията беше Неда Украден.

 

Месец ноември Валя ще запомни с кръщенето на дъщерята си Мария. Събитието се състоя в църквата „св. Георги Победоносец” в София, а кръстница стана народната лечителка Мария Асенова, която е лична приятелка на Валя. През същия месец се появи и песента „Барби кукличка”, която се сдоби с предизвикателен клип. Песента не спира да радва феновете и взривява родния ефир и клубовете.

 

Пъстротата в годината беше съпроводена и от множество гостувания на Валя в радио и телевизионни предавания, участия и срещи с нови приятели. 

В новата 2010-та Валя ще продължи да изненадва и провокира почитателите си. Блондинката готви нови песни, неочаквани от нея, клипове и още много изненади.

Източник: http://www.slava.bg/news/18387.html